Posts

Showing posts from May, 2015

i hate my family ....

Sape je yang tak pernah benci family sendiri??

Dulu dulu, masa kecik... main sampai lupa nak balik rumah, mak mak kita berhangkut rotan panggil kita balik... dan dan tu jugak la rotan berbirat kat kaki....  apa yang korang pikir time tu??  aku benci mak !
Pastu, bila dah besar sikit, dah pandai nak kenyit kenyit mata, gayut kat phone sampai pagi... akhir bulan, bapak korang tengok bill telefon, mengucap panjang dia... terus capai rotan, piiiaaap! kena lagi berbirat kat kaki... apa korang pikir?? aku benci abah ! 
masa tu, hingus masih bertempek kat hidung, gelembung gelembung .... mata bengkak sebesar alam sebab nangis macam gila.  dalam hati pada masa tu : 
"Benci lah!! kenapa aku lahir dalam keluarga ni ??!" "Ayah / Mak orang lain tak pun macam ni !" "Diorang ni memang tak sayang aku! "  "Diorang tak pernah nak memahami aku !!" 
duk ulang ulang je benda benda ni dalam hati... sampai termimpi mimpi.... 
Lama lama kata kata tu jadi sebati.  hat…

an open letter to her

Hello....

Im sorry if i hurt your feeling when you read this letter. I wish i could meet you in person, and tell you my feeling right now. However, we both know its really impossible ( especially for you)  I think you know me very well from  now, My ex-husband cheat on me with you. The funny thing was, we have met once and you knew that he was a married man but you were insisted to hold on to your "relationship" 
I know that finally you are getting married pretty soon with the man you dearly love. Well, I could say congratulation for your win but I'll say Thank You instead. 
I know all of your family, friends and you yourself will think that I hate you so much because of what you did to me, but I never hate you. Im thankful for what you did to me 
Thank You for setting me free. Thank you for saving me a future full of pain and lies. Thank you for showing his true colors through your joint actions 
Thank you for opening my future again, making me realize that i still have…