Posts

Showing posts from March, 2015

The impossible

Image
i cried watching this movie !!!! 

yes yes , i know its was hit 2 years ago...  bese la, iols not into mainstream thingy.  bila semua dah sejuk beku baru la iols gigih mencari *ayat penyedap rasa supaya x nmpak loser sangat* 
actually plan nak tgk into the woods , half way through the movie, cam boring tahap gaban  terus tukar plan tgk the impossible nih 
maigowd !! sedih hokey.  pembuakkan emosi yang bercampur aduk  kejap nangis, kejap gelak, kejap jerit , kejap lompat2  memang penuh emosi 
iols baca review, citer ni based on the true story  almost all event dlm movie nie based on the real thing that happened to the family 
pas dah tgk citer tu,  iols pikir camne la kalu benda tu happen kat iols or to my family or my close friends?? will i be as strong as Maria ?? 
entah iols dah give up 
honestly, im not strong as you all think  im a jello inside 
I dont know how long i would be able to hold on &keep on fighting  i can relate Maria's experience to mine 

I got hit by tsunami …

bucket list !!

Image
Hello uols

nampak tak tajuk kat atas??  yep, today terasa nak tulis my bucket list je  actually iols ada berjuta bucket list.  makan tahun kot kalu nak tulis semua.. mmg masak  so iols limikan sampai 5 je  ni mmg priority la
before uols baca jauh2, sila sucikan minda uols eh sebab bucket list iols maybe agak ke-18-sx skit  hahaha

so, here we goooo
1. Bag Pack tour to everywhere
Actually dah lama berzaman plan. Dah almost dapat pun opportunity tu. Tapi disebabkan masalah2 technical yang memang tak dapat nak elak, terpaksa la korbankan niat nak bag pack ni.. So kali ni , iols kena keja berhabis untuk capai matlamat ni  huhu.. no more shoe shopping T__T  and to make this more interesting, i really want to do duo bag pack trip  yeah, its now bit tricky sebab kena kumpul duit & cari partner nak teman iols pastu berangan nak amik gambar kissing kat Eiffel Tower   hahah  good luck shakira ! 


2. To watch Sunrise & Sunset at the beach with love one 
Romantic tak iols ...(-____-) Ive bee…

Vanilla

Image
hello uols !! mesti korang dah notice yang iols duk semangat mengupload si gadis gebus, vanilla kat pesbuk & Ig iols ...
mana mana team terung, jangan cepat terpedaya hokey, iols xde jual ayam gebus disini...  vanilla itu hanyalah seekor rabbit malang yang dijumpai decelah2 semak samun oleh hero malaya yang helok 
back to Vanilla.  Kawan iols jumpa dia tengah mengesot2 di celah celah semak samun.  disebaban naluri kehaiwanan ( cintakan haiwan) beliau, dia memutuskan untuk mengambil rabbit tersebut dan cuba untuk menjaganya... namun begitu, beliau hidup bersama kucing gemok yang diberi nama Bobo. Memikirkan kemngkinan besar rabbit malang tersebut dibaham Bobo, dia memutuskan untuk mengamanahkan rabbit tersebut kepada iols since i already have a rabbit kat rumah... katenyeeee.
begitulah sedikit sebanyak history rabbit malang itu. 
So, i decided to take care of the rabbit & bagi dia nama Vanilla sebab bulu dia putih gebu bak ais krim vanilla  so macam ngam sangat ngan Oreo yang …

life

Life is like a box of chocolate  Full of surprise Filled with flavors  Bitter or sweet, its not you to decide 
so does our life  there are times where we are on top of the world  and there are times we are deep below 
I wont lie to you  Im just a normal human being and so far life has been giving me surprises on a daily basis 
sometimes I wonder  what should I do ?  which way should I choose?  why me?!
but i like chocolate so much  as much i love my life 
bitter or sweet  it doesn't matter just let the chocolate melt in your mouth  and savor the flavor 


Chocolate Lover,  *Shakira* 







re: answer

This is the answer for the previous post  ( Answer  ) 
What ever it is, it was a one sided thing.  I was too stupid to realize it from beginning
dont worry,  I'll be ok I might got confuse just like you said 
knowing that you are a great friend  I'll keep our friendship until forever :) 
Thank you buddy for being there when i wasn't myself  Thank you for patting my head whenever i feel sad  Thank you for making me feel OK whenever im not OK  Thank you for letting me to be part of your life 
Hoping you'll find the one and will never forget me 
Worry not,  I'll move on...  but im still your friend as long as you want me to.....

take care for now , JonSnow 

Just me  Shakira Sulong