Posts

Showing posts from August, 2014

dilanda sibuk

hello makcik pakcik sekalian 
sorry sangat sangat as im so freaking busy lately la Alhamdulillah i just secured 1 semi-big project in one of the private hospital in KL 
Alhamdulillah, Alhamdulillah . Alhamdulillah  bersyukur sangat2
tapi dalam kegembiraan, ada sedikit kegusaaaran mana taknye, this is my first and tetiba terus semi-big project.  nervous iols tau. Since my principle semua bersetongkol kat Denmark, maka terpasala stay up lewat semata mata nak berkomunikasi dengan mereka disana  adoi.. tapi best sebab conference ngan diorg pakai baju tido, kaki atas meja... hahaha  memang kerja kerja bermula di waktu malam saje :( 
hasilnye, mata yang sebengkak panda 
But working with Danish is fun  they are one of the supportive colleague i ever had  serious and fun at the same time 
 tambah tambah memasing mata biru, mata ijau oh mai gaouuuddd   pandangan menusuk kalbu gittew 
ekceli project ni da going on since last year. so, for almost a year plus aku berhempas pulas with meetings a…

dah kau sentap kenape??!!

Image
hi uols 
jujurnye, kak bedah menyampah kat orang2 yang cepat sentap ni 
mesti korang nak kata  "alah, dia pun sentap je memanjang" 
eh, hello 911 sikit eh...  iols tak main la sentap sentap ni... kalu marah, tampo je terus... gittew  sentapan kak bedah tu biasanya hanya lakon layar saje...  pompuan suci jarang sentap... opps
kekdahnye gini..  kak bedah da beberapa kali encounter ngan orang sentap ni. da macam macam jenis sentapan  yang paling tak bole blah, bila ada penyentap layan gambar kak bedah yang hot ni tersentap da la masuk tak mintak izin, nak menyentap pulak...  da sentap, mula meracau macam kena rasuk hantu raya  haih, ni semua keje budak budak hingus gelembung gelembung je takut dengan bayang bayang sendiri mungkin kena repeat tadika bagi otak lurus sikit  ops, sorry kalu ada yang tersentap... 
sebenarnye,  bukan nak cakap sal pompuan sentap tu...  ni pompuan sentap yg lain  apa punya banyak la pompuan yang suka sentap menyentap ni 
kak bedah ada kenal sorang p…

Rahsia kecantikkan dari kak fairy 😘

Image
salam...and morning uols... Kak bedah awal arini... Begini ceritanya...  Sejak dua menjak ni ramai je duk tanya2 kenape muka kak bedah berseri2... 
Sampai ada yg buat spekulasi kak bedah ada boyfren...pandai je korang main teka teka eh... But , no no no... Skandal ada, boypren tadak... Gittew... 
Sebenarnye, kak bedah di-introduce-kan satu product kecantikkan oleh kawan kak bedah... Gittew...  Product dia simple je & harga berpatutan... 
Tak tau org lain... Tp kak bedah betul2 suka pakai product dia... Mcm match made in heaven gittew!! 
Kak bedah jenis malas nk menyental muka sebenonye (konon natural beauty... Phuii) ... Tp bila da pakai product ni, rasa cm tiap masa je nk basuh muka... Sebab muka lembut gila pas basuh... Terus rasa muka ada iras iras lisa surihani... Hahaha... 
Ada satu masa, muka kak bedah diserang oleh periuk api... Banyak letusan sana sini... Tu yg banyak parut2 durjana kat muka... Lepas da pakai night & day cream diorg... Ya ampun... Semua kesan2 degil nak mampu…

Planking ~

Image
Hello uols ... 
Seperti yang dijanjikan, arini kak sador nak cite skit pasal planking.... 
Natam ape pulop planking tuh!? 
Bebenonye, planking tu one of exercise untuk kuatkan core ... Celah mana pulak datang core ni?? Core kat pusat mu la...  Area perut korang tu ha.. Dengan planking ni boleh ka tolong kikis tayar2 terlebih korang tu... Jadi firm gittew 
Aku paling malas nk work on my core sebab agak susah nak nmpak result... Tak mcm biceps or triceps ... Flex skit trus terjujul2 ... Kalu abs, makan lebih skit terus hilanggg.... 
So, one of the easiest workout utk abs is planking.. Ekceli senang je nak buat planking, yg part hold tu yg mencabar kewibawaan... 
Back to planking... 
Cara nak buat senang je...  Xde nak kena pakai weight... Just guna berat badan korang je... 

 So, korang buat cm kak sado buat ni ha.. Make sure elbow selari ngan bahu...  Tang perut tu sedut masuk dalam (tighthen the abs)... Try untuk tinggikan buntut... Bukan tonggek, tapi tinggikan... Kaki bukak la skit, kang kemut2…

Request : kemunculan kak Sador

Image
Hello readers, 
Im back!!  Ya Allah, busy betul lately.  otak memang takbole nak pikir. ekceli ada je tulih blog. tapi half way buat ade je yang potong stim  so draft banyak da peram, bagi buat jadi budu 
ah,  speaking of budu.. lama siot tak makan ikan singgang ngan budu ngan ulam jantung pisang ngan petai ngan nasi panas  aaaaaaaa esok jugak aku cari tu semua!!!   piye wase nak makang, mari dumoh aku..  (pm pong bolehhh) 

lately memang agak busy ngan keje and ada sedikit emotion breakdown  besela wanita... walau luaran sekuat seladang, tapi hati selembut gula gula kapas. hok kaler pink pink 
benonye aritu ada silent reader approach iols  mula mula cm tetanjat gegurl. sebab tak sangka ada orang sanggup luang masa baca blog mengarut ni *da aku share kat FB kot, kalu korang x baca, memang mak sentap nok... ehh*  *tetiba* 
tetiba ada suara sumbang "hok aloh, baru 4 orang baca nak kecoh  " eh macha,.. 4 orang pun at least ada org baca ok... bukan nak hadap ke follower sangat  …

hiccup *hic*

I would say today is not the best day ever.  BUT  i am still smiling... i am still making some silly jokes  i am putting up the smiling face all day today
but honestly,  my heart & my brain just didnt connect felt so wrong  im already having a hard time with work, housemate, family and now he add some spice to it. 
seriously life  i never have doubt that YOU are teaching me a lesson here,  but sometimes i need a break  i want to feel "less burden " too I know i have been thinking waaaayyy too much recently  sometimes things i shouldn't be thinking of.  i know i gotta stop at some point  but somehow it just not as easy as it should be  for some reasons, i keep on stumble upon a huge boulder 
Sometimes  I just want to be the bad person too i want to break people heart too. and i will laugh harder than you did  but that is not me that is not Shakira  i rather to be broken than to break  i am the person that cried in the shower and blame the soap or shampoo for my re…

Kak bedah is here!!

hello uols
harini kak bedah amik alih tugas untuk tulis blog  admin kepala otak ting tong katanya... xde idea nak menulis la konon padahal duk sebok nk berdating... *gittew* so, dia serahkan tugas pada kak bedah... 
mesti ramai yang tak berapa nak kenal kak bedah kan.  sedikit biodata kak bedah.  Nama : Zabedah Adrienne Joelle  Knowles  seperti sedia maklum, kak bedah ada pertalian darah sikit sikit ngan beyonce knowles tu. ala bau bau bacang je... tp part yang vogue tu memang bau bau durian la... kuat gittu uols 
tapi iols ni walau ada kacukan perancis, lebih pada kemelayuan skit, so panggil je kak bedah... Mesra skit .. Gittew 
ekceli kak bedah da lama kenal ngan admin ni ha. Dah kenal sangat... luar dalam semua pun tau... Kadang2 tengok admin ni serabut je... Ntah pebenda dia pikir... Pikir jantan jela tu... *roll eyes* 
Ah, lantak p dia lah... 
Ekceli, ada je few entry kak bedah tulis... Tapi kenkadang admin tu menyibuk nak cut-cut pulak... Gelabah lebih je admin 
Kak bedah ni ha, …

angan angan

angan angan  ingin terbang jauh dari segala kusut
angan angan  ingin menyepi biar semua mencari 
angan angan  ingin mencipta identiti lain agar fantasi lebih indah 
 ah mampu kah aku memadam kisah silam  mampukah aku menghalau jauh kasih sayang  mampukah aku menjerit terlolong sendirian  mampukah aku berselimut bayangan kelam  mampukah aku bermula kosong 

tertanya terdiam terduduk  terpejam tergengam tergamam  terluka terpaksa terseksa  semua aku rasa  semua aku mahu lupa 
berhenti bertahan  berhenti mengharap  berhenti meraih mimpi 
tiada lagi angan angan  cuma ada bayangan 
hanya mengimbau  bukan bercerita lara  sesekali ingin berangan angan  namun realiti menyambar agar aku tidak jauh 
sakit jatuh tinggi 
angan angan hanya sekadar menghibur hati buat senyum yang hampir mati 
nanti nanti  semua akan terhenti 
realiti itu menyakiti hati  tapi angan angan hanya pembawa mati hati
 setiap mula ada akhirnya 
Shakira Sulong 










Soalan lazim

Heeelllooo pembaca sekalian alam... 
Ya ampun, bizi gila lately.. nak ber-dating pun tak sempat. *tetiba*

back to motif blog hari ni

Sape suka bertanya soalan???  Sape je tak suka kan... Kadang kadang soalan bodoh duk tanya ulang ulang patpulohpat kali...  Sesekali pikir nak jawab ke nak lempang bagi diam.... Huuu... Sebenarnya aku cam da cemuh orang duk tanya aku soalan soalan cliche ni
Shak, ko diet ke??  Shak, ko da kurus kenape nak g gym lagi? Shak, kenyang ke makan sayur je??  Shak cukup ke nutrien makanan ko??
shak nak jadi vegetarian ke??
mana ayam ??
mana daging ??
mana nasi??

ohhh emm giiieee...
like " seriously people" * tangan kebahu, rolls eyes*

saya jawab satu satu
*tarik napas*

aku bukan diet cuma "eat right" and hooked with "clean eating" stuff 
aku workout sebab nak naik berat badan (muscle weights)
sayur sebenarnye kenyang gilak ok ...
so far aku xde di diagnose as malnutrition & rib cage aku masih normal (xde la cm budak somalia …

Harris Ng

hello readers  both loud & quiet readers (and also stalkers)
"WHY"  that would be your first question in your mind right? Well, there so many things going on recently with the "dog" issue & stuff and somehow, this person kinda blame on Harris because of what i did.  Like "seriously people"  Beside of the dog-picture-stuff i really want you all to know how Awesome Harris is. (Well, not the part he left me for another girl obviously) The positive side of him 
Actually, i wanted to write about him few days back, but because of the madness i kinda postpone it a little bit..  So, here we are...  Talking about Harris, the man who broke my heart 
As some of you may know that our very first date was on 31 december 2009 & i was 22 years old that time... (God, im so young)  Im kinda like him because he was bold enough to ask my number from my colleague and ask me out on the new year eve. 
So, basically our story start from there.  Day by day i realise that he is the …

just words

Hello Readers,  This is a translated version of my previous entry : sekadar kata kata  please correct me if my grammar errors are too obvious   ^__^ im in the process of learning to be a better me (in every aspect of my life)  so,  Happy reading 

for the past few days (accurately hours) i was blatantly attacked by people i cared just because i post up a selfie with a puppy in FB.  ah not gonna talk about that... Im not affected by it just little sad because some people are easily provoked for no definite reason . Well, nobody is perfect right...  Maybe whatever she wrote was driven by emotions.. let it be at least she let go what bothering her head. its a good thing to let go your feelings  The rest, let her deal with Allah  Im not mad at her as i believe everyone has a their own opinion about something  quote from someone :  "you are 100% responsible for whatever you did or said"   So obviously i'll take 100% responsibility & i'll take their opinion as an adv…